Arriva zahájila prodej jízdenek

27.02.2016 17:19

- Železniční dopravce Arriva zahájil prodej jízdenek na lince z Prahy do Benešova a mezi Prahou a Trenčínem přes Olomouc a Uherské Hradiště. Základní jízdné do Benešova vyjde na 50 korun a do Trenčína, kam bude dopravce jezdit o víkendech, na 350 Kč. V tiskové zprávě to dnes uvedla společnost. Provoz mezi Prahou a Benešovem Arriva zahájí v pondělí 29. února.

 

"

 

Kromě nižších cen proti Českým drahám chce Arriva získat výhodu zejména v obsluze větších sídel, ve kterých nyní nestaví rychlíky a kterým chce nabídnout rychlejší spojení než zastávkové vlaky. "V Mnichovicích, Senohrabech a Čerčanech žije obrovské množství lidí, ale pokud chtějí do centra Prahy, musí jet osobním vlakem. Spěšné vlaky tu chybí," uvedl ředitel Arriva Vlaky Jiří Nálevka.

 

Základní jízdné Českých drah mezi Prahou a Benešovem vyjde na 75 korun. Na trati ale má řada cestujících časové jízdenky pražské hromadné dopravy, kvůli kterým je úsek z hlavního nádraží do Kolovrat při cestě osobním vlakem bezplatný. Samotná jízdenka z Kolovrat do Benešova podle vyhledávače ČD vyjde o dvě koruny dráž než základní jízdné Arrivy, se kterým není možné pražskou tramvajenku kombinovat. Kompletní cenovou nabídku dopravce zveřejnil na svých internetových stránkách.

 

Celkem plánuje Arriva na trase do Benešova provozovat sedm denních párů spojů. Ty přibudou k rychlíkům s hodinovým taktem mimo špičku a půlhodinovým v ranní a odpolední špičce a také osobním vlakům, které jezdí každou půlhodinu a ve špičce po 15 minutách.

 

Spoje do Trenčína bude dopravce patřící do skupiny Deutsche Bahn vypravovat od 5. března vždy v sobotu s odjezdem v 8:40, do Trenčína dorazí ve 13:42. V Opačném směru se souprava bude vracet v neděli odpoledne ve 14:19 a do Prahy přijede v 19:24."

Zdroj: denik.cz