AWT přijímá další zaměstnance

26.10.2015 21:35

– Sama vzdělávat absolventy středních škol, aby mohli nastoupit do pozic strojvedoucích nákladních vlaků, začala mezinárodní dopravní společnost AWT. Člen skupiny PKP CARGO, která patří mezi nejvýznamnější zaměstnavatele v moravskoslezském regionu, v současnosti nabízí pro zájemce desítky volných pracovních míst v celé České republice.

            Skupina AWT rozšiřuje svou obchodní činnost, kdy stále více využívá vlakové soupravy, rozšiřuje trasy a pole působnosti v Evropě i v rámci nového logistického trojúhelníku Balt – Jadran – Severní moře. „Rozšiřujeme naše portfolio obchodních partnerů. Potřebujeme také stále více strojvedoucích, kteří by pokryli naše provozní potřeby. Zároveň jsme rádi, že můžeme podpořit i zaměstnanost v regionu,“ řekl generální ředitel AWT Zbigniew Klepacki.

            Ilona Urbanová, personální ředitelka skupiny AWT, vysvětlila, že uchazeči s ukončeným středoškolským vzděláním, kteří zároveň splňují zdravotní předpoklady, se mohou už od této chvíle přihlásit do kurzu, který AWT organizuje pro nové strojvedoucí na své náklady. Kurz trvá čtyři až šest měsíců a mohou jej absolvovat nejen muži, ale i ženy. „V této chvíli v rámci náborové kampaně hledáme desítky nových strojvedoucích,“ upozornila Ilona Urbanová. Po úspěšném dokončení kurzu mohou vhodní kandidáti získat práci u druhého největšího nákladního železničního dopravce v České republice. Skupina AWT nyní zaměstnává více než dva tisíce pracovníků, zejména pak v Moravskoslezském kraji.

Zdroj: Moravskoslezský deník