Boj o zákazníky do Košic zatím vyhrávají České dráhy. Ačkoliv jsou na trase dražší

06.01.2015 10:21

- Konkurence dvou soukromých a jednoho státního dopravce, připravuje i v novém jízdním řádu pro rok 2015 řadu příjemných překvapení. Především všichni tři sázejí na cenu, České dráhy mohou bez ostychu uvádět i nejrychlejší spojení Prahy a Košic - jejich SuperCity Pendolino je v celé trase bezkonkurenčně nejrychlejší.

Cestu dlouhou přes 700 kilometrů zdola SuperCity Českých drah za 7 hodin a 30 minut. Nejpomalejším je naopak RegioJet. Vžitý význam konkurenčního boje "cenová ruleta", se tak od 14. prosince, kdy vešel v platnost zcela nový jízdní řád pro rok 2015, přesunula i za hranice na Slovensko. I když jsou České dráhy v porovnání s konkurencí o desítky korun dražší, cestující nejspíš dávají přednost spolehlivost dopravce.

Přes Vánoční svátky a konec roku nebylo možné přesně specifikovat výprodeje posledních kapacit jednotlivých spojů, konkrétní nejsou ani České dráhy, které podstatnou část vnitrostátních i mezinárodních jízdenek prodávají přes vlastní e-shop. Leo Express naopak nápor nakupujících nevydržel, a několikrát v polovině i ke konci měsíce docházelo ke kolapsu serveru.

Cenový přehled mezi Prahou a Košicemi pro 2.třídu:

ČESKÉ DRÁHY: 510,- včetně místenky

REGIOJET: 252 korun, a 616,- velkoprostor

LEO EXPRESS: 479,- economy, akční 379,-

 

Zdroj: Doprava