České dráhy vypsaly soutěž na roční pronájem lůžkových vozů

06.08.2016 08:57

- České dráhy vypsaly soutěž na roční pronájem čtyř klimatizovaných lůžkových vozů, které dopravce chce během příštího roku využívat především v mezistátních vlacích na Slovensko. Hodnotu ročního pronájmu společnost odhadla na 700.000 eur (18,9 milionu korun). Vyplývá to z informací uveřejněných ve Věstníku veřejných zakázek.

 

"

 

"Stávající lůžkové vozy ČD s klimatizací jsou plně vytížené na ostatních nočních linkách které provozujeme s našimi partnery například do Budapešti, Vídně, Krakova," uvedl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. Linku Praha - Košice/Humenné, na které mají být pronajatá vozidla nasazena, provozují České dráhy společně se slovenskými drahami ZSSK .

 

Celkem České dráhy provozují 21 lůžkových vozů s klimatizací a 13 starších lůžkových vozů bez klimatizace. Lůžkové vozy jsou vybaveny oddíly pro maximálně tři cestující. Lehátkových vozů, kdy je větší počet lehátek v jednom oddílu, až šest, provozují dráhy 29. Devět z nich je vybaveno klimatizací.

 

České dráhy letos vypravují lůžkové a lehátkové vozy do osmi destinací, v letní sezóně do deseti destinací. Jsou to Kolín nad Rýnem, Curych, Berlín, Vídeň, Budapešť, Krakov, Banská Bystrica a Košice. V létě ještě pravidelně jezdí do chorvatského Splitu a černohorského Baru."

Zdroj: denik.cz