Chodovské nádraží čeká rekonstrukce

22.01.2016 10:14

 Zchátralé nádraží v Chodově na Sokolovsku by se už letos mělo začít měnit na moderní železniční stanici. Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) plánuje nádraží zrekonstruovat za více než 500 milionů korun. Informoval o tom mluvčí chodovské radnice Martin Polák.

 

Podle projektu bude mít nádrží vylepšené technologie, nástupiště a řadu dalších novinek. Rekonstrukce se tak dočkají mimo jiné propustky, odvodnění, železniční svršek a spodek a osvětlení. "Jedná se o prvky, které, přestože nejsou cestující veřejností až tak vnímány, přinesou kvalitnější cestování a vyšší bezpečnost železniční dopravy," uvedl mluvčí SŽDC Marek Illiaš.

 

Nová nástupiště budou dvě, jedno ostrovní a druhé boční. Rekonstrukce by měla zkrátit přestupní vzdálenosti a zároveň zajistit i bezbariérový přístup, což podle Illiaše usnadní pohyb po nástupišti i dalším cestujícím, například starším lidem nebo rodinám s kočárky.

 

Stavba má začít v druhé polovině letošního roku, dokončena by měla být do konce roku 2017. "Předpokládané celkové investiční náklady stavby jsou zhruba 506 milionů korun. Stavba bude spolufinancována z Evropské unie," doplnil Illiaš.

Zdroj:  ČTK