CZ LOKO pokračuje v náborech lidí, výroba dál běží

15.04.2020 10:08

Jedna z největších firem tuzemského železničního průmyslu zatím dál pokračuje v plné výrobě i přes čtyři týdny vyhlášený nouzový stav. CZ LOKO navíc výrazně rozšiřuje svůj závod v Jihlavě a i přes očekávané propouštění v řadě jiných firem nabírá nové zaměstnance.

Firma podle generálního ředitele Josefa Gulyáse dál hledá zaměstnance do závodů v České Třebové i Jihlavě. „Jde hlavně o pracovníky do výroby, především elektromechaniky, lakýrníky a montážní dělníky,“ říká Gulyás.

Podle něj je vzhledem k současné situaci nutné přijmout soubor opatření, která udrží firmu finančně zdravou natolik, aby byla schopna zachovat současnou úroveň zaměstnanosti, což je primární cíl, neboť výroba je zakázkami naplněna na několik let dopředu.

V Jihlavě firma staví úplně novou halu ke stávajícímu závodu. Závod bude kompletně zaměřen na výrobu nových lokomotiv, jejich komponentů i komplexní modernizační program kolejových vozidel. V České Třebové se bude CZ LOKO věnovat rychloobrátkové údržbě, servisu a opravám. Do nového zázemí investuje firma v Jihlavě 180 až 200 milionů korun.  Počet zaměstnanců v Jihlavě se má zvýšit až na 250. Hala má být hotová v červnu.

Zdroj: Doprava