CZ LOKO vstoupilo do Paroubkovy železniční opravny

12.10.2023 12:35

Na českém trhu železničního opravárenství došlo v září k zajímavé změně. Majitel společnost WYNX Pool Jan Paroubek mladší získal pro svou firmu strategického partnera, kterým je výrobce lokomotiv CZ LOKO. Českotřebovská lokomotivka má nově ve WYNX Pool 30 procent. Zároveň se změnil název opravárenské firmy na PARI CZ Servis. Vyplývá to z informací v obchodním rejstříku.

„Jde o prohloubení dlouhodobé úspěšné spolupráce, většina naší práce je spjatá se společností CZ LOKO,“ řekl deníku Zdopravy.cz Paroubek. Firma začínala mimo jiné tím, že rozebírala pro CZ LOKO lokomotivy 742 společnosti ČD Cargo.

CZ LOKO se navíc v posledních letech zaměřuje na vývoj a výrobu nových lokomotiv a upouští od oprav starších strojů z produkce ČKD. PARI CZ se chce naopak vedle dalších činností soustředit na opravy a údržbu strojů z ČKD.

Firma od svého založení v březnu 2019 působí v pronajatém depu v Kutné Hoře, které musela zpočátku vysekat z náletových dřevin. Galerii „nálezového“ stavu depa přinesl deník Zdopravy.cz v roce 2019.

Zdroj: Doprava