Dvě české firmy se budou podílet na rekonstrukci železnice v SR

27.07.2016 21:44

- České firmy Subterra a Elektrizace železnic Praha získaly spolu s dvěma slovenskými stavebními společnostmi zakázku na modernizaci železniční tratě na Slovensku v hodnotě 364,9 milionu eur (9,8 miliardy Kč). Uvedl to správce slovenské železniční infrastruktury ŽSR, který se sdružením uvedených firem podepsal smlouvu. Informaci dnes ČTK potvrdil mluvčí Subterry Vladislav Beneš.

Konsorcium pod vedením přední slovenské stavební společnosti Doprastav nabídlo v tendru nejnižší cenu ze všech pěti uchazečů o největší zakázku svého druhu na Slovensku za poslední roky.

Projekt se týká modernizace 16 kilometrů železniční tratě v okolí západoslovenského města Púchov. Součástí stavebních prací, které by měly trvat více než tři roky, bude kromě rekonstrukce samotné tratě i vybudování dvou železničních tunelů, dále mostů či silničních nadjezdů.

Státní společnost ŽSR získala na financování projektu peníze z evropských fondů. Zmiňovaná zakázka je součástí modernizace hlavní železniční tratě mezi Bratislavou a Žilinou na rychlost 160 kilometrů v hodině.

 

Zdroj: čtk