FlixTrain v Německu expanduje

25.04.2018 09:34

Společnost FlixTrain patřící pod FlixBus pár týdnů po svém startu oznámila další expanzi na německé koleje. Nově začne nabízet spojení lehátkovými vozy mezi severem a jihem Německa, pod svoji značku přebírá i spojení Berlín – Stuttgart.

Nové spojení oznámil FlixBus na svých stránkách.  Spojí Hamburg na severu Německa s Lörrachem na německo-švýcarské hranici v blízkosti Basileje. Vlaky budou jezdit zatím dvakrát týdně každým směrem: v pátek a v neděli z Hamburku, v sobotu a pondělí z Lörrachu. Vlak cestou zastaví jen v Hannoveru a Freiburgu. Od července pak mají jezdit vlaky třikrát týdně každým směrem. .Jízdenky dopravce nabízí za 19,99 euro. Flixtrain použije vozy norimberské společnosti Bahn-Touristik Express (BTE).

Nejde o jedinou změnu v jízdních řádech FlixTrainu. Kromě čím dál agresivnější ceny u stávajících linek Hamburk – Kolín nad Rýnem dojde také k přejmenování vlaku mezi Berlínem a Stuttgartem. Ten dosud jezdí pod značkou Locomore, který loni koupil český Leo Express. Jízdenky dosud prodával výhradně FlixBus. Nově od čtvrtka bude jezdit spoj pod značkou FlixTrain a na rozdíl od dosavadního provozu začnee jezdit každý den.

Zakladatel FlixTrainu André Schwämmlein v rozhovoru pro Wirtschaftswoche uvedl, že je zatím s prodeji jízdenek do vlaků velmi spokojen a počty prodaných lístků jsou nad plánem. Podle něj každý vlak veze v průměru 500 lidí.

V rozhovoru uvedl, že chce zvýšit současně počet vlaků na trase z Hamburku do Kolína nad Rýnem i z Berlína do Stuttgartu, současně také z Mnichova do Berlína nebo z Berlína do Kolína nad Rýnem. I u vlaků chce nastavit byznys model známý z autobus: FlixTrain sám není dopravcem, ale pouze řeší jízdní řád a prodej jízdenek.

Zdroj: Doprava