Hejtman podepsal deklaraci podpory elektrizace trati

30.12.2013 11:34

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek (ČSSD) v pátek 20. prosince 2013 podepsal deklaraci podpory elektrizace trati Brno – Zastávka u Brna.

 

 

Spolu s hejtmanem tuto deklaraci podepsal brněnský primátor Roman Onderka (ČSSD) a starostové městských částí a obcí, které sousedí s železniční tratí a jejichž občané využívají železniční dopravu. Všichni představitelé samosprávy tak vyjádřili jednoznačnou podporu realizace stavby v co nejkratší možné době a jsou připraveni plně spolupracovat a podporovat tento projekt i s vědomím nutných opatření státního rozpočtu.

 

Součástí stavby jsou mimo vlastní elektrizaci také kompletní rekonstrukce trati, vybudování dvou nových zastávek, ekologická opatření, nové zabezpečení železničních přejezdů a zkapacitnění trati v úseku Střelice – Zastávka u Brna. "Tyto navržené změny se zavedením taktové dopravy s intervalem patnácti minut výraznou měrou přispějí ke zlepšení dopravní obslužnosti našeho regionu a zkvalitnění životního prostředí. Realizací stavby tak dojde k plnému propojení a stoprocentnímu využití Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje.

Zdroj: E 15