Jančurovy vlaky 4 roky po startu poprvé vydělaly

12.01.2016 21:03

Byznys s přepravou cestujících mezi Prahou a Ostravou začíná soukromým dopravcům i přes velký pokles cen vydělávat. Čtyři roky po vstupu na koleje ohlásil zisk za celý rok Regiojet. Firma přechod do plusu oznámila v tiskové zprávě. Zatímco v roce 2014 podle výroční zprávy prodělala 42 milionů korun, loni se otočil vlakový byznys do zisku ve výši 40 milionů korun. Jde zatím o předběžné výsledky, upozorňuje firma.

RegioJet loni v Česku přepravil 3,01 milionu cestujících, o 26 % více než před rokem. „Jak vyplývá i z údajů ministerstva dopravy, nové zákazníky se v loňském roce na železnici dařilo získávat zejména soukromým dopravcům. RegioJet přilákal v roce 2015 na jediné trase dvakrát více nových zákazníků, než Českédráhys 8 tisíci spoji denně v celé své síti,“ řekl majitel RegioJetu Radim Jančura.

RegioJet dosáhl růstu loni navýšením kapacity, začal běžně jezdit s desetivozovými soupravami, současně rozšířil spojení naSlovensko. Od nového jízdního řádu jezdí nově i do Zvolena, spustil také spací vozy. „Dokázali jsme oslovit zákazníky předvídatelnou stabilní cenovou politikou nabízející ideální poměr mezi cenou a službami pro všechny skupiny cestujících - od business, přes studenty až po běžné zákazníky,“ řekl mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj.

RegioJetpatřído holdingu Student Agency, Jančura plánuje přejmenování žlutých autobusů také na RegioJet. Ten by měl přepravovat ročně kolem 15-20 milionů cestujících.

Zdroj:https://ekonomika.idnes.cz