Konec vlaků Český Brod – Beroun

30.03.2024 15:21

Přímá železniční příměstská linka S7 spojující přes Prahu Český Brod a Beroun bude od 10. prosince minulostí. Pro jízdní řád 2024/2025 bude linka od prosince rozdělena na dvě samostatná ramena.

„Vlaky v úseku Český Brod – Praha budou provozovány odděleně a budou vedeny – pro zajištění synergie s linkou S1 – do stanice Praha Masarykovo nádraží,“ uvedl pro Zdopravy.cz mluvčí organizace ROPID Filip Drápal.

Východní rameno linky S7 tak splyne s linkou S1 mezi Prahou a Kolínem. Zbytek linky S7 zůstane v provozu pouze v úseku Praha hlavní nádraží – Beroun.

Důvodem jsou podle Drápala obavy o další osud Výtoňského mostu. Na něm byl výrazně omezen provoz už loni v prosinci. Vlaky se tam nesmějí míjet, mohou jet pouze rychlostí 20 km/h a celkový provoz byl redukován o třetinu.

Mezi hlavním nádražím a Smíchovem tak přestaly jezdit například vlaky linky S65 Praha – Hostivice – Rudná u Prahy a ve špičkách pracovního dne část vlaků linky S7, konkrétně vlaky jezdící v úseku Praha – Řevnice, respektive v ranní špičce Praha – Radotín.

Už čtvrtý měsíc jsou ukončeny ve stanici Praha-Smíchov a cestující musejí do centra pokračovat MHD.

Zdroj: Doprava