Kraj schválil větší počet vlaků na trati Milovice – Praha

01.08.2014 09:34

Milovice, Čelákovice - Radovat se mohou i v Čelákovicích, kam se prodlouží trasa vlaků končících dosud v Horních Počernicích.Už 
o letošních Vánocích budou moci obyvatelé Milovic využít častějších spojů na trati, která je pro většinu jejich obyvatel životně důležitá. Tedy na trase Milovice – Praha a zpět.

Řada místních totiž dojíždí za prací právě do Prahy a využívají také železniční spojení. „To není žádné tajemství, že místní jezdí za prací do hlavního města. O lepší spojení nejen s Prahou usilujeme už řadu let. Ale co se týče železnice, chceme se zaměřit i na trať směrem na Mladou Boleslav a do Liberce," uvedl už před časem starosta Milovic Lukáš Pilc.

Zatím se tedy daří zlepšit železniční napojení na Prahu. Právě v pondělí totiž radní středočeského kraje schválili navýšení rozsahu železniční dopravy od platnosti nového jízdního řádu, tedy pro období od 14. prosince 2014 do 12. prosince 2015.

Podle informace mluvčí kraje dojde k navýšení počtu spojů mezi Milovicemi a Prahou. V jaké době a o kolik, to zpráva neuvádí .

Zdroj: Deník.cz