Legios dodá 50 železničních cisteren

11.02.2017 11:32

Ermewa se specializuje na pronájem železničních vozů. První vagony mají z lounských závodů odjet do Francie v prvním čtvrtletí letošního roku. Smlouvu v Paříži podepsali ředitel nákupu společnosti Ermewa, Franck Charrier a generální ředitel společnosti Legios Loco, Petr Vlček.

 

„Podpis smlouvy, je pro nás významná událost, která potvrzuje fungující spolupráci. Jsme připraveni i nadále splňovat vysoké nároky společnosti Ermewa a pevně věříme, že zodpovědným a inovativním přístupem si důvěru zasloužíme," říká k uzavřenému obchodu Vlček.

 

Čtěte také: Legios dostal zakázku na tři sta vagónů, vyrobí je v Lounech

 

Legios Loco patří mezi nejvýznamnější evropské železniční výrobce, v loňském roce vyexportoval zakázky za 55 milionů eur. Nadále plánuje expandovat na největší světové trhy.

 

Mezi větší zakázky Legiosu patří například ta z loňského listopadu, kdy firma dodala 13 cisternových vozů mezinárodní organizaci DS-Mineralöl. Další významný obchod proběhl s firmou Wascosa se sídlem ve Švýcarsku. Legios čelil v minulých letech miliardové insolvenci, která se ukázala jako protiprávní.

 

Nepřehlédněte: Policisté skončili vyšetřování Legiosu, navrhli obžalovat tři lidi"

Zdroj: denik.cz