Leo Express zveřejnil ceny jízdenek do Košic

29.11.2014 18:14

- Leo Express zveřejnil dlouho očekávané ceny jízdenek mezi Prahou a Košicemi, kde dopravce začne provozovat svůj jediný obratový spoj. Firma již také začala jízdenky nabízet ve svém rezervačním systému, což je v době před Vánocemi pro všechny tři dopravce, nejvíce pak pro České dráhy, období velkých zisků.

Černozlaté vlaky tak vyjedou se základním jízdným za 569 korun, levnější pak už bude jen za 349 korun. V tříde business pak vyjde cestujícího cena jízdenky na 599 korun. RegioJet na stejné trase jezdí za značně podnákladové ceny od 252 korun.

VSTUP NA SLOVENSKÝ TRH

Predátorské ceny jaké zavedl pro svůj zkušební provoz vlaků RegioJet, nemůže Leo Express konkurovat, nicméně si své cestující může najít. Otázkou nadále ale zůstává, zda je typ vlaku, jaký dopravce provozuje, pro tak dálkovou trasu skutečně vhodný. Doposud totiž portfolio výrobce Stadler, klasifikuje vlaky Leo Express jako příměstské jednotky.

Cesta dlouhá téměř 9 hodin, může v nižší cenové hladině, tedy v klasické třídě činit mnohým cestujícím problémy. Dopravce provozuje navíc vlaky, které nemohou zajíždět na tzv. jižní větev trakční napájecí soustavy. Vlaky Leo Expressu tak mohou jen po "severní" od Chomutova/Berouna do Ostravy a Košic. Expanze tak v mnoha ohledech není na jiné lukrativní trasy možná. Dopravci se nezdařil nedávno ani vstup na trh v Polsku, kam ale nyní vypravuje svůj koncept Leo Express Bus.

Zdroj: Doprava