Lokálka jede až do Schwandorfu

07.04.2016 10:29

Původní vlaky do Furthu im Wald nahradily moderní soupravy jedoucí až do Schwandorfu

 

Domažlice – Lokálka, která dvakrát denně jezdila z Domažlic do Furthu im Wald a zpět, byla nahrazena spojem, který chodskou metropoli spojuje až se Schwandorfem. Zajištuje jej moderní vlak dopravce Regental Bahnbetriebe, který linku provozuje ve spolupráci s Českými drahami. „Lokálka jede po půl desáté z Domažlic, je tam okolo jedenácté a vrací se ze Schwandorfu už ve čtyři odpoledne. Pokud někdo plánuje výlet, je lepší odjezd nebo návrat zkombinovat s rychlíky Mnichov – Praha, které jezdí každé čtyři hodiny,“ radí jeden z cestujících, který spoje z Domažlic do Bavorska využívá častěji.

Osobní vlak do Furthu im Wald se dlouhodobě potýkal s malým zájmem cestujících, nově by tak cestující mohla do lokálky přitáhnout možnost dojet pohodlně až do Chamu nebo Schwandorfu. Lidé také mohou ocenit modernější vlak, který zajistí pro cestu větší pohodlí.

České dráhy chtějí přivést zákazníky do regionálních vlaků i výraznou slevou.

„Poskytujeme ji ve výši 25 % na jízdenku v úsecích Poběžovice–Staňkov,Tachov– Domažlice a Domažlice­ Klatovy. České dráhy se touto nabídkou snaží podpořit zájem cestujících o vlaky na méně vytížených regionálních tratích,“ uvedla mluvčí ČD Radka Pistoriusová.

 

Tip na výlet

 

Schwandorf – ve městě můžete navštívit muzeum se stálou expozicí na téma historie a kultury nebo labyrint se 130 skalními sklepy vydlabanými v pískovci.

 

Odjezdy vlaků z Domažlic:

 

7.46 (EC), 9.37 (L), 11.46 (EC), 15.46 (Ex), 17.37 (L­pracovní dny), 18.37 (L – víkend), 19.46 (Ex)

 

Odjezdy ze Schwandorfu:

 

7.05 (Ex), 8.02 (L), 11.07 (Ex), 15.07 (EC), 16.02 (L), 19.09 (EC) Vysvětlivky: EC­Euro City, Exexpres, L­ lokálka

 

Region-Západní Čechy