Mezinárodní vlaky v Třebové zastaví

18.09.2013 10:59

Cestující z České Třebové a přilehlé oblasti se konečně dočkali. Od doby platnosti nových jízdních řádů, tedy od poloviny prosince, začnou na českotřebovském nádraží zastavovat také všechna „écéčka“. Tedy spoje EuroCity, které musí být mezinárodní, s jídelním vozem, kliamatizované a podmínkou jejich provozu je i to, že zastavují pouze ve významných městech. Z čehož vyplývá, že Česká Třebová tímto posílením z hlediska prestiže povyrostla.

 

Nově budou od 15. prosince zastavovat v České Třebové všechny spoje nejvyšší kategorie EC mezi Prahou a Brnem a opačně. Jedná se o mezinárodní dálkové spoje Německo - Česká republika - Rakousko/Slovensko, Maďarsko. Spoje EC směr Brno budou jezdit každou 17. minutu od 6.17 do 21.17 hodin, směr Praha každou 41. minutu od 6.41 do 21.41 hodin.

„ Nyní v České Třebové staví celkem 9 párů vlaků, z toho je 7 párů EC a 2 páry Ex. Nově bude zastavovat o 7 spojů EC v každém směru. Stále platí, že zde staví 9 párů nejrychlejších spojů, od nového grafikonu jich bude celkem 16 párů,“ uvedla mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

 

Zdroj:  Mladá fronta DNES