Muzeum železnice otevřelo v Telči brány návštěvníkům

03.07.2014 20:07

– Unikátní expozice mapující historii železniční dopravy v Česku a sousedním Rakousku otevřela pro letošní turistickou sezonu zvědavcům své brány na nádraží v Telči. Informoval o tom vedoucí odboru rozvoje radnice Vladimír Švec.

"K vidění jsou i unikátní vozy, které dříve brázdily železniční tratě," vysvětluje. Zájemci se mohou také seznámit s historií a současností železniční tratě Kostelec – Telč – Slavonice -Schwarzenau včetně dobových fotografií a dalších dokumentů.

K dispozici je případně i odborný výklad pracovníků Telčských místních drah, kteří zajišťují provoz expozice. Turisté ji mohou navštívit až do 15. září v pátek (9-12) a během víkendu (9-12, 13-16 hodin).

Švec ale předesílá, že od poloviny července do počátku srpna, tedy v době konání festivalu Prázdniny v Telči, bude expozice přístupná i každý všední den od 13 do 16 hodin.

Otevírací doba o víkendu však zůstane beze změny. Provozovatelé expozice rovněž nabízí prohlídku i mimo uvedenou dobu, ale vždy po předchozí domluvě.

Železniční depo z modřínu se podařilo otevřít loni v srpnu. Výstavba trvala 99 dnů. Na délku měří přes 66 metrů, široké je téměř sedm metrů.

Zdroj: Jihlavské listy