Na Zahradním Městě začíná letní výluka tramvají

14.06.2021 10:55

Na Zahradním Městě v Praze začne dnes v noci (cca ve 23:30) tříměsíční výluka tramvajového provozu. Tramvaje nepojedou v úseku mezi obratišti Radošovická a Nádraží Hostivař. Výluka potrvá do nočních hodin 15. září.

Důvodů pro vyloučení provozu je hned několik, hlavním jsou stavební práce na 4. koridoru. Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) bude provádět výměnu kolejových oblouků v úseku Dubečská – Na Padesátém a také u obchodního centra Hostivař. Správa železnic v úseku buduje přestupní terminál na křížení 4. koridoru a Průběžné ulice, DPP navíc provede napojení nově budované smyčky pod lanovým mostem na Jižní spojce.

Krátká tramvajová trať i smyčka vznikají právě v souvislosti s modernizací 4. koridoru a budováním nového přestupního uzlu Zahradní Město. Smyčka podle DPP umožní přivést k novému přestupnímu uzlu všechny tramvajové spoje, které doposud končily na obratišti Radošovická.

Spoje dotčené výlukou (Pramen: ROPID)

22 – všechny spoje linky číslo 22 jsou ukončeny v zastávce Staré Strašnice (nástupní zastávka Radošovická).

26 – linka je do 20. června 2021 s ohledem na výluku v oblasti Žižkova ve směru od Divoké Šárky zkrácena do zřízené zastávky Dlážděná – dále pokračuje jako linka číslo 9 směr Sídliště Řepy.
Od 21. června 2021 je ve směru z centra ze zastávky Strašnická odkloněna do zastávky Kubánské náměstí.

97, 99 – linky jsou ve směru z centra zkráceny do zastávky Staré Strašnice (nástupní zastávka Radošovická).

Podrobnosti na stránkách DPP.