Nádraží Osek město bude slavit 140 let

22.05.2016 18:55

– V letošním roce si připomínáme 140 let od doby, kdy byl do pravidelného provozu předán úsek Most – Osek město na železniční trati Most – Moldava. V rámci uvedeného výročí vyhlásil Klub přátel krušnohorské železnice letošní rok Rokem nádraží Osek město a připravil pro veřejnost několik akcí.

            První již uskutečněnou bylo zimní otevření expozice. Další připravovanou akcí pak budou oslavy pod názvem Rok nádraží Osek město – 140 let, aneb S Hurvínky na Moldavu, které proběhnou v sobotu 28.

května, kdy v 9.30 hodin vyjede z nádraží Teplice v Čechách do Moldavy v Krušných horách historická souprava, složená z červených motoráčků přezdívaných Hurvínek.

            Hlavní program se uskuteční v železniční stanici Osek město. d 9.30 do 12 hodin bude otevřena železniční expozice s provozem mo- delového kolejiště a doprovodnou výstavou. V čekárně nádražní budovy bude výstava dětských kreseb. Od 10 hodin vystoupí country kapela Na poslední chvíli z Dubí.

            Po příjezdu historického vlaku se v programu pro děti předvede divadelní společnost Panoptikum Maxe Fische a budou vyhlášeny výsledky soutěže v kreslení.

            V Moldavě bude v rámci dne dětí připraven táborák a opékání vuřtů. Odjezd historického vláčku z Moldavy do Teplic je plánován na 14.50 hod.

Zdroj: Mostecký deník