Nové vlaky do Benešova

12.02.2016 09:18

Osobní vlak s wi-fia levnějšími jízdenkami bude od 29. února vozit cestující na trase Praha hlavní nádraží – Benešov. Provozovatelem linky je společnost Arriva vlaky. „Naše základní jízdné je levnější než současné zákaznické jízdné Českých drah. Detailně jeho výši představíme až v druhé polovině února,“ uvedl ředitel společnosti Arriva vlaky Jiří Nálevka.

            Spěšné vlaky budou jezdit od pondělí do pátku každé dvě hodiny. Čtyřhodinovou pauzu si dají jen dopoledne. „Arriva si zamluvila konkrétní časy a v tuto chvíli nic nebrání zahájení provozu,“ uvedl Pavel Tesař, mluvčí Správy železniční dopravní cesty. „Naším záměrem bylo zahustit dopravu na trase Praha– Benešov. Doposud zde jezdí rychlíky jednou za dvě hodiny. Díky nám bude na této trase jezdit rychlý spoj jednou za hodinu,“ uvedl Nálevka. V metropoli vlak zastaví na hlavním nádraží, ve Vršovicích, Strašnicích a v Hostivaři a doveze cestující do Mnichovic, Senohrab, Čerčan a Benešova. „Zastavíme ve velkých sídlech, která stále nemají s Prahou rychlé vlakové spojení,“ říká Jiří Nálevka. Právě proto, že spoje budou stavit jen v některých stanicích, ušetří spěšné vlaky na trase hlavní nádraží – Čerčany více než čtvrthodinu.

            Arriva bude vlaky provozovat bez dotací města a kraje. Podobně zkoušela firma v roce 2013 rozjet i spoje na trase do Kralup. Po třech měsících ale linka skončila.

Zdroj: Metro