Nové výhybky ulehčí práci

17.04.2014 13:36

– K ulehčení práce dojde na vojtanovském nádraží. Tamní zaměstnanci totiž již brzy nebudou muset ručně přehazovat výhybky na kolejích. Celou tuto práci za ně budou vykonávat elektrické výhybky.

"Nejedná se o žádnou dramatickou změnu, pouze dojde k výměně mechanických přestavníků za elektrické," uvedl mluvčí Správy železniční dopravní cesty Marek Illiaš. Jedná se o změnu té části, která přestavuje výhybku – mechanického táhla.

"Znamená to tedy, že obsluha stanice již nebude muset výhybky přestavovat ručně, ale budou se ovládat přímo dálkově z výpravní budovy," upřesnil mluvčí.

Celá rekonstrukce výměny začne v nejbližších dnech a potrvá až do konce června."Investice ve stanici Vojtanov dosáhne téměř 8,5 milionu korun. Modernizace se uskuteční za plného provozu, bez nutnosti traťové výluky," podotkl mluvčí s tím, že se jedná o běžnou věc a s postupnou modernizací železnice by tato technika měla nahradit mechanické přestavníky ve všech stanicích v České republice. O práci se však lidé obávat nemusejí. "Propouštět se určitě nebude. Neubyde práce, pouze již nebude tak fyzicky namáhavá jako dříve," doplnil mluvčí Illiaš.

Zdroj: Doprava