Obří zakázka pro Siemens

21.02.2024 16:02

Společnost Siemens Mobility podepsala jednu z největších zakázek v Evropě na dodávku nových lokomotiv. Podle uzavřené rámcové smlouvy dodá půjčovně kolejových vozidel Railpool až 250 lokomotiv Siemens Vectron.

Railpool podpis rámcového kontraktu oznámil v tiskové zprávě. Součástí podpisu rámcové smlouvy je i první závazná objednávka na 70 lokomotiv: půjde o 24 vícesystémových vozidel a 46 jednosystémových pro provoz pod střídavou trakční soustavou. Touto objednávkou se flotila lokomotiv Vectron u Railpoolu rozroste na 228 strojů.

Rámcová dohoda zahrnuje varianty Vectronu, které lze použít až v 16 zemích a na různých evropských koridorech (sever-jih a východ-západ).

Naše expanze zohledňuje maximální provozní flexibilitu pro naše zákazníky,“ řekl Torsten Lehnert, generální ředitel společnosti Railpool.

Lokomotivy pro Railpool budou mít výkon 6,4 MW a v závislosti na variantě dosáhnou nejvyšší rychlosti až 230 km/h. Budou také vybaveny požadovanými vnitrostátními vlakovými zabezpečovacími systémy a evropským vlakovým zabezpečovacím systémem ETCS.

Siemens zatím prodal více než 2 400 lokomotiv Vectron. Jsou schváleny pro provoz ve 20 evropských zemích.

Zdroj: Doprava