Oprava Vlašimky potrvá měsíc

27.04.2016 18:52

– Cestující na železniční trati Benešov – Vlašim – Trhový Štěpánov nebudou měsíc spěchat na vlak, ale vyhlížet náhradní autobusový spoj. Nepřetržitá výluka začíná ve čtvrtek 28. dubna dopoledne před 9. hodinou a potrvá do večera pátku 27. května.

            Náhradní autobusové spoje pojedou v časech stanovených výlukovým jízdním řádem, které se v některých případech odlišují od pravidelných odjezdů vlaků. Staví poblíž vlakových zastávek s výjimkou zastávky Lhota Veselka, kam nezajíždí, a obce Znosim, do níž cestující zaveze zvláštní mikrobus od vlašimského nádraží, kde je pro náhradní autobusovou dopravu vyhrazené stanoviště 7.

            V průběhu výluky odborné firmy provedou strojní čištění štěrkového lože mezi Struhařovem a Dobříčkovem, vytrhají desítky let nepoužívané skladištní koleje ve Struhařově a Domašíně včetně výhybek, svaří přibližně kilometr kolejnic, čímž bude bezstykový, a tím bez zbytečných otřesů vozových skříní, úsek tratě od Struhařova po Vlašim.

            Výluku na „Vlašimce“ pocítí i motoristé. V jejím průběhu dojde k postupnému uzavírání železničních přejezdů u struhařovské vlakové u zastávky (silnice II/111 Divišov – Bystřice) i takzvaného horního struhařovského u tanku (II/112 Benešov – Vlašim). Dále v Domašíně u vlakové zastávky (odbočka z hlavní Benešov – Vlašim do Hrazené a Nesperské Lhoty), ve Zdislavicích u zastávky (silnice Zdislavice – Tehov) a v Trhovém Štěpánově u nádraží silnice II/127 (Trhový Štěpánov – Zdislavice ). Při uzavírce budou u všech uvedených i jednoho polního v oblouku u Struhařova, zrekonstruované jejich povrchy.

Zdroj:  Benešovský deník