Pars vyslal vozy směr Berlín a Hamburk

10.09.2015 18:00

– Šumperská opravárenská společnost Pars nova dodala Českým drahám první tři modernizované vozy z celkových jednasedmdesáti, které upraví pro společný projekt českých a německých železnic. Cestující se s nimi budou setkávat v mezinárodních spojích z Prahy přes Drážďany a Berlín do Hamburku. Tato zakázka má hodnotu více než 570 milionů korun. Závod Pars nova, který je součástí konsorcia Škoda Transportation, zakázku získal letos na jaře v mezinárodní soutěži, když předčil i nabídky firem z Polska nebo Slovenska. Firmě se podařilo získat i další zakázku na modernizaci dvaadvaceti oddílových vozů, které původně provozovaly rakouské dráhy.

Tato zakázka, na níž se v Šumperku pracuje souběžně s vozy pro linku do Hamburku, má hodnotu 554 milionů. Celkem tak Pars nova uzavřel kontrakty za více než 1,1 miliardy korun.

            Pro firmu to znamená především jistotu práce na další dva roky, což je dobrá zpráva i z hlediska situace na trhu práce. „V minulém roce se nám podařilo uzavřít několik významných kontraktů a jsem potěšen, že jsme na ně úspěšně navázali i letos. Oba kontrakty potvrzují, že jsou zákazníci spokojení a naše obchodní strategie je úspěšná. Navíc se nám dlouhodobě daří v regionu s vysokou mírou nezaměstnanosti udržet stabilní počet zaměstnanců.¨

Zdroj: E15