PKP Cargo a PKP LHS věří

23.03.2017 20:07

- Společný mezinárodní nákladní list a zvýšení objemu překladu v intermodálním uzlu Euroterminal Slawków nedaleko Katowic jsou hlavními cíli posílené spolupráce podniků PKP LHS a PKP Cargo. Oba podniky, které jsou součástí skupiny polských drah PKP, věří v lepší využití potenciálu spojení Nové hedvábné stezky.

PKP LHS se zapojí do kooperace v rámci Transkaspického koridoru, který spojuje Čínu s Evropou. Nabídne možnosti přepravy zejména kontejnerů. Podnik zajistí přeložení na standardní evropský železniční rozchod, čímž se otevírají možnosti dopravovat zboží dále do západní Evropy. PKP LHS je specialista na přepravy na širokorozchodných železničních tratích v Polsku. Provozuje překladová centra s užším „evropským“ rozchodem a širším „ruským“ rozchodem.

PKP Cargo a PKP LHS vytvoří pro zákazníky jednoduchý systém přepravy po obou rozchodech. Zájem o železniční přepravu mezi Asií a západní Evropou soustavně roste a přináší další příležitosti pro obchodní spolupráci v režimech exportu, importu a tranzitu. Základem je zjednodušení procedur prostřednictvím mezinárodního nákladního listu. Obě firmy jsou navíc minoritními vlastníky terminálu ve Slawkówě.

Zdroj: Doprava