RegioFox vozí cestující mezi Táborem a Olbramovicemi

22.04.2024 17:19

Na nové motorové jednotce 847 RegioFox se od uplynulého víkendu cvičí strojvedoucí, vlakové čety a dílenský personál v Táboře. Ode dneška také zkušební RegioFox v barvách Pražské integrované dopravy (PID) vozí cestující mezi Táborem a Olbramovicemi, kde jsou lidé zvyklí na Regionovy.

Táborské depo se tak připojilo k provozům, kde se České dráhy snaží v předstihu zacvičit personál před velkou přebírkou RegioFoxů od polského výrobce Pesa.

Aktuálně mají pro zkušební provoz vyhrazena čtyři vozidla, všechna v barvách PID. Jedno jezdí na trase Havlíčkův Brod – Pardubice, druhé ode dneška obsluhuje relaci Tábor – Olbramovice a dvě jsou v Rakovníku (fakticky je tam v provozu jedna jednotka, která jezdí na trati Rakovník – Beroun – Smíchov, druhá čeká na opravu).

Pro Jihočeský kraj je určeno sedm RegioFoxů, které budou mít domov v Táboře. Obsluhovat budou trať z Tábora do Písku a Strakonic, ovšem až po dokončení nového železničního mostu přes Orlík. Pro provoz se má otevřít na konci letošního listopadu.

Zdroj: Doprava