RegioJet obnoví každodenní spojení do Budapešti

10.06.2021 19:53

Společnost RegioJet se vrací s provozem své loni na pár týdnů otevřené nové linky z Prahy do Budapešti přes Vídeň. Od 13. června začne jezdit na této lince dvakrát denně.

Spoje budou odjíždět z Prahy ve 4:49 a 12:49, cesta trvá 7 hodin a 17 minut při cestě tam, o pět minut kratší dobu na cestě zpět. Do Budapešti už jezdí RegioJet od konce května v rámci spoje z Prahy do Chorvatska, na spojení mezi českou a maďarskou metropolí je v rezervačním systému dostupných minimum jízdenek, často vůbec žádné. Zpět odjíždí vlaky v 7:52 a 15:52.

Ceny jízdenek z Prahy do Budapešti začínají na 399 korunách. RegioJet chtěl loni vstupem na tuto trasu získat i cestující na vytíženém ramenu Vídeň – Budapešť. V Budapešti jezdí RegioJet na nádraží Kelenföld.

Maďarsko se loni stalo další zemí, kam RegioJet začal se svými vlaky jezdit. Od příštího roku by měl dopravce expandovat i na západ, chystá otevření nočního vlaku z Prahy do Amsterdamu, Bruselu a Ostende přes Berlín. Dopravce dosud uváděl, že začne jezdit až s novými jízdním řádem v prosinci 2022, návrh jízdního řádu na příští rok ale uvádí jako možný termín zahájení už v březnu příštího roku. První vlak má vyjet 31. 3.

Zdroj: Doprava