Rekonstrukce nádraží ve Strakonicích je v poslední fázi

17.04.2020 14:31

- Ve Strakonicích nyní probíhají práce na poslední části dopravního terminálu. Tou částí je výpravní budova. Už dříve Správa železnic zrekonstruovala stanici a město postavilo autobusový terminál. Poté, co bude opravena výpravní budova, bude plnohodnotný dopravní uzel hotový. Správa železnic nyní zveřejnila fotoreportáž z rekonstrukce.

 

Současný vchod bude do budovy rozšířen a bude bezbariérový. Řada prvku, například okna, byla vyměněna, rekonstrukcí se však Správa železnic co nejvíce přiblížit původnímu vzhledu, o který v průběhu let různými přístavbami přišla. "Samozřejmě při zachování základního požadavku – poskytovat služby odpovídající současnosti a to za nezbytné bezbariérovosti a přístupnosti pro všechny cestující," uvedla Správa železnic.

 

Z celého vnitřního prostoru zmizelo hodně příček a tím vzniká velký vzdušný prostor - výpravní hala pro cestující, celkem 255 metrů čtverečních. Lavice na sezení poskytnou zhruba 40 míst. "Sedět se dá i na autobusovém terminálu, ale v zimě to bude lepší tady," komentovala to Správa železnic.

 

Oproti současnému stavu bude budova zateplena, ale navrátíme jí historický ráz, o který v průběhu let přišla. Spolu s výměnou všech oken a dveří se podstatně zlepší energetické hospodaření budovy.

Zdroj: Doprava