Rekonstrukce železničního uzlu byla slavnostně ukončena

02.05.2014 10:42

Přerov – Bezbariérový přístup na ostrovní nástupiště, nové zastřešení, rekonstrukce podchodu a mostních objektů. To jsou jen některé z úspěchů celkové přestavby vlakového nádraží v Přerově, která trvala bezmála pět let. Její slavnostní zakončení se konalo na přerovském vlakovém nádraží během včerejšího dopoledne.

"Znamená to přínos jak pro provozovatele dráhy a drážní dopravy, tak pro cestující," řekl k rozsáhlé rekonstrukci přednosta provozního obvodu Přerov Vladimír Závodník.

Přestavba nádraží byla zahájena v září 2009. Cestující se v průběhu pěti let setkávali s různými omezeními, především v době rekonstrukce nástupišť a podchodu, kdy museli obcházet hlavní budovu nebo provizorně chodit přes rozkopané kolejiště.

Náklady na realizaci stavby se vyšplhaly na částku přes 4,1 miliardy korun, přičemž více než osmdesát procent bylo hrazeno z prostředků fondu Evropské unie.

Slavnostního zakončení se zúčastnili první náměstek ministra dopravy Milan Feranec, náměstek generálního ředitele pro provozuschopnost dráhy Bohuslav Navrátil, první náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy Alois Mačák, primátor města Jiří Lajtoch, generální ředitel OHL ŽS Michal Štefl a ředitel Stavební správy východ Václav John, který zastupoval investora – Správu železniční dopravní cesty.

Zdroj: E 15