Revitalizace trati mezi Opavou a Krnovem konečně spěje do finále

02.12.2016 19:05

– Lidé cestující železnicí do Krnova musejí na železniční stanici Opava východ přesedat do připravených autobusů, motoristé pro střídavé uzavírání silnic Olomoucké a Englišovy kličkují městem a chodci musejí několikametrový úsek pod viaduktem v Olomoucké ulici obcházet značnou oklikou. Pro dlouhou dobu těchto problémů začíná původní toleranci střídat nervozita a všechny zúčastněné zajímá pouze jediné – jak dlouho to ještě bude trvat? Společnost Strabag, která železniční revitalizaci zajišťuje, žádá veřejnost o pochopení a shovívavost. Dopravní kolapsy, které akce vyvolává, jsou nepříjemné pro všechny zúčastněné, ale nebylo na výběr. Všechny práce, nakumulované do letošního půlroku, skutečně byly holá nutnost.

V současné době se rozsáhlá revitalizace naštěstí už pomalu chýlí k závěru. Hlavní stavební práce na železnici budou ukončeny v pondělí 21. listopadu a ty dokončovací potrvají do úterka 20.

prosince. „V ten den skončí náhradní autobusová doprava od stanice Opava východ a železniční doprava do Krnova bude v plném rozsahu obnovena,“ tvrdí ředitel stavby Zbyněk Hoferek.

Na železničním viaduktu, překlenujícím Olomouckou ulici, probíhá v současnosti výstavba opěrné zdi a další nutné práce. Dobrou zprávou pro chodce je, že budou mít od 21. listopadu pod viaduktem zprovozněn jeden chodník a nebudou ho už nuceni široce obcházet.

                Vozovka pod viaduktem projde vždy v jednom pruhu kompletní úpravou konstrukčních vrstev podloží i povrchu a po druhém budou projíždět vozy hromadné dopravy a Integrovaného záchranného systému. „Pokud půjdou všechny práce hladce a počasí to dovolí, mohl by být provoz pod viaduktem na Olomoucké ulici obnovený od 1. prosince v plném rozsahu,“ míní vedoucí dopravního oddělení magistrátu Rudolf Klein. Celkové dokončení stavby je oficiálně stanoveno na 12. prosince. Opavané musejí navíc počítat s tím, že Otická ulice zůstane do 19. listopadu zcela uzavřena, ale průchody pěším zůstávají na ní i na Englišově ulici zachovány.

 

Zdroj: Region- Severní Morava