S novými railjety přes Brenner

06.04.2024 11:03

Cestující na mezinárodní trase z Mnichova přes Brennerský průsmyk do italských měst Verona a Boloňa čeká od příštího pondělí velká změna v kvalitě cestování.

Po desítkách let nahradí některé vlaky EuroCity složené z vozů Deutsche Bahn a rakouských ÖBB railjety nové generace. Premiéru si odbyl vlak dnes, k zahájení pravidelného provozu dojde v pondělí 8. dubna.

Stále více lidí si pro svou cestu vybírá vlak. Tento pozitivní vývoj zohledňujeme i pořizováním nových moderních vozidel. Trasa mezi Mnichovem a severní Itálií je velmi žádaná, a proto mě o to více těší, že můžeme našim cestujícím nabídnout více komfortu a prvotřídní zážitek z cestování. Nové Railjety jsou vrcholem našeho rekordního investičního programu v hodnotě 6,1 miliardy eur do nových vlaků,“ uvedl šéf ÖBB Andreas Matthä.

Nahrazování starších souprav railjety je postupné: příští týdny budou zatím jezdit jen dvě soupravy railjetů, půjde o odpolední spoje z Mnichova a ranní z Itálie. Jednosměrnou jízdenku z Mnichova až do Boloni lze pořídit za ceny od 19,90 eur.

I když jde o vozidla ÖBB, spojení je společným produktem rakouských drah a DB. Railjet nové generace má 532 míst, z toho 430 míst ve 2. třídě, 86 míst v 1. třídě, 16 míst v business třídě a dalších 12 míst v palubní restauraci.

Zdroj: Doprava