Šenovská lokálka oslaví 130 let

27.05.2016 17:21

– Velkolepé oslavy zažijí městečka Kamenický Šenov a Česká Kamenice v sobotu 18.

června. Místní sklářská lokálka, která si několikrát zahrála ve filmu, jako například Tmavomodrý svět od Jana Svěráka, zažije jubileum 130 let od svého zprovoznění. A je skutečně nač se těšit. „V den oslav přijede z Prahy přes Ústí nad Labem a Děčín do České Kamenice rychlík vedený historickou dieselovou lokomotivou řady T 478 ´Zamračená´ s původními rychlíkovými vozy první a druhé třídy vagonky Bautzen z roku 1978,“ představuje první z nostalgických vlaků Bohumil Augusta, jednatel KŽC s.r.o. a zároveň pořadatel oslav, který Šenovskou lokálku vlastní a provozuje.

 

HURVÍNEK A KREDENC

 

Z České Kamenice do Kamenického Šenova budou po celý den kyvadlově jezdit typické červené motoráčky z padesátých let – M 131, tzv. Hurvínek a M 262 Kredenc.

            Centrem oslav se stane nádraží v Kamenickém Šenově. Uvítací ceremoniál se zastupiteli města doprovodí známé hudební seskupení Josef Švejk & C. a k. ŠRAML. Pro návštěvníky oslav bude následovat bohatý doprovodný program. Dobovou módní přehlídku a dětskou přehlídku uvede Modelingová a umělecká agentura Reas Agency, čtveřice profesionálních tanečnic zatančí kankán a charleston, své vystoupení předvedou i mažoretky z Nového Boru.

            Návštěvníci si prohlédnou ukázky vojenských uniforem, chybět nebudou stánky s občerstvením a pro milovníky poctivého piva budou k dispozici čtyři regionální minipivovary. K jejich konzumaci zahraje flašinetář z Liberce.

            Na své si přijdou i obdivovatelé historických autobusů. Z České Kamenice, resp. z Kamenického Šenova a z České Lípy vyjedou autobusy Karosa ŠD11 a Škoda 706 RTO na dvou linkách.

Zdroj: Českolipský deník