Soukromý železniční dopravce RegioJet oslavil třetí narozeniny

28.10.2014 09:30

– Soukromý železniční dopravce RegioJet oslavil třetí narozeniny. Za dosavadní působení přepravil na trati Praha – Ostrava – Žilina přes 4,5 miliony cestujících.

Vlaky RegioJet (v České republice a na Slovensku) cestovalo za tři roky přes 9 milionů osob. Dne 26. září, bylo tomu právě tři roky, kdy rozjel své působení soukromý železniční dopravce – společnost Regio­ Jet, člen STUDENT AGENCY holdingu. Do stojatých vod osobní vlakové dopravy přinesl RegioJet velké pozitivní změny, a to především v poskytování kvalitních a nadstandarních služeb, které u cestujících slaví úspěch. Ve srovnání s prvním rokem provozu se počet cestujících znásobil 2,3krát. RegioJet zajišťuje od začátku svého podnikání vlakovou dopravu na trase Praha – Ostrava – Žilina na vlastní podnikatelské riziko bez státních dotací a od března 2012 provozuje dotovanou linku Bratislava – Dunajská Streda – Komárno.

Vývoj počtu cestujících podle let provozu (září – září) na trati Praha – Ostrava – Žilina:

V roce 2012 vstoupila společnost na Slovenský trh a začala zajišťovat regionální vlakovou dopravu na trati Bratislava – Dunajská Streda – Komárno. Tuto služby realizuje v režimu závazku veřejné služby Ministerstva dopravy SR.

Zdroj: E 15