Srážka vlaků v Mannheimu byla velkým štěstím pro cestující

23.08.2014 08:25

Na nádraží v Mannheimu (Mohuč) na západě země, došlo ke srážce dvou vlaků. Nákladní vlak mířící z Duisburgu do Maďarska dosud z neznámých příčin vjel do zhruba poloviny délky celé soupravy osobních vozů mířících do Rakouska. Ve dvou převrácených vozech bylo celkem 110 cestujících. Celkově pak bylo zraněno na 35 osob, z toho 4 těžce.

 

Vyšetřování celé nehody zabere celý víkend, ačkoliv Deutsche Bahn deklarovala minimální zpoždění ostatní vlaků mířících ze severu na jih země, a dále do Švýcarska a Francie, zpoždění v současné době dosahuje až 120 minut u mezinárodních vlaků.

Centrální nádraží Mannheim tak bude z více jak poloviny ovlivněno především nedostatečným počtem kolejí a nástupišť pro projíždějící a končící vlaky ve stejné stanici. DB ale uvedla, že veškerá opatření, jako odklony a mimořádně ukončené vlaky mimo běžné destinace - bude ve všech případech své zákazníky informovat na speciálních telefonních linkách a na internetu.

Celková škoda na osobních vozech byla odhadnuta na 650.000 EUR, na lokomotivě ÖBB pak 880.000 EUR. Podle federální spolkové policie bude vyšetřování probíhat i během noci. Není totiž zcela jasné, z jakého důvodu byla cesta osobního vlaku narušena z boku vlakem nákladním. Vyloučené nejsou ani varianty lidského selhání.

Zdroj: ČTK