Třístý vlak s minerálkou vyjel v pátek na koleje

20.06.2016 16:47

- S třístovkou na lokomotivě vyjel  na trať jubilejní vlak z podniku Karlovarské minerální vody v Kyselce. Doprava vody vlakem nahradila od roku 2012, kdy výrobce minerálek znovu zprovoznil vlečku do Vojkovic, téměř 6 700 kamionů, které jinak odvážejí nápoje dál na trh.

„Naše výrobky pocházejí z čisté přírody, proto je ochrana životního prostředí při výrobě i dopravě jednou z hlavních priorit naší společnosti. Mattoni Exress dokazuje, že i rychloobrátkové zboží lze přepravovat rychle a kvalitně po dnes jinak opomíjené železnici,“ zhodnotil význam vlečky Alessandro Pasquale, generální ředitel společnosti. Do zlepšování technického stavu vlečky firma investuje několik milionů korun.

Vlečku do Vojkovic vybudoval v roce 1895 Heinrich Mattoni. Vlak na ni poprvé v novodobé historii vyjel 28. srpna 2012 po čtyřměsíční rekonstrukci. Tehdy vezl 556 416 litrů minerálních vod. „Tato přepravní tepna se za čtyři roky provozu ukázala jako efektivní a stala se významnou součástí distribuce výrobků Karlovarských minerálních vod,“ řekl Pavel Novák, mediální zástupce společnosti. Z Kyselky míří vagony do distribučního centra v Prostějově.

 

Zdroj: Mladá fronta DNES