V Hostivici oslaví 25 let zapojení do Pražské integrované dopravy

30.08.2019 17:30
Pětadvacet let zapojení Pražské integrované dopravy do Hostivice bude připomenuto v sobotu 7. září, a to v rámci šestého ročníku Městských pivních slavností. S dopravní akcí bude propojen také Pražský železniční den na Smíchově.
 
Velkolepá oslava bude zaměřena nejen na historickou dopravní techniku, kdy se zájemci budou moci svézt historickými vlaky i autobusy. „Vše bude odstartováno odjezdem slavnostního dopravního konvoje v 10 hodin, tedy veteránskou jízdou, kdy na náměstí v Hostivici přijedou motorky, stará auta a autobusy, udělají okruh po městě, aby si je lidé mohli prohlédnout, přičemž autobusy se následně vrátí na své linky, na kterých budou jezdit celý den. Ostatní vozidla budou na náměstí vystavena,“ uvedl pro Náš REGION příznivec dopravy Michal Babický, který spolu sMěstským kulturním střediskem Hostivice, ROPIDem, IDSK (Integrovanou dopravou Středočeského kraje), Českými drahami a dalšími partnery dopravní část slavnosti organizuje.
Historickým vlakem ze Smíchova
 
„K propojení Regionálního dne Pražské integrované dopravy v Hostivici a Pražského železničního dne na pražském Smíchově dojde tak, že ze smíchovského nádraží bude do Hostivice jezdit historický vlak, který pojede přes Zličín a pokračovat bude na Rudnou,“ řekl Babický. „Bude to motorový vůz řady 820 ,Singrovka‘, který před dvaceti lety uzavíral na zdejší trati provoz této typové řady.“ pokračování na str. 6 V Hostivici oslaví 25 let zapojení do Pražské integrované dopravy
 
dokončení ze str. 1
Dále bude jezdit vlak vedený lokomotivou zvanou Kyklop na okružních jízdách Praha-Smíchov – Rudná u Prahy – Hostivice – Praha-Smíchov. Amožná přijede i parní vlak.
 
„Vlaky budou jezdit několikrát denně, v Hostivici i na chvíli zastaví, aby si je lidé mohli prohlédnout,“ dodal. Cestování vlakem bude dotované, se slevou. Vlaky budou mít své jízdní řády, které – stejně jako jiné informace – budou postupně zveřejněny na webech Městského kulturního střediska Hostivice, ROPIDu nebo citytrans.info, které spravuje Babický.
 
Zdroj: Region