V Německu začala další velká rekonstrukce

12.02.2019 16:21

Cesta vlakem mezi Prahou a Berlínem by měla být za několik let kratší o téměř půl hodiny. Deutsche Bahn zahájily velkou rekonstrukci takzvané Dresdner Bahn v Berlíně, která podstatně zkrátí a zrychlí dojezd vlaků z Prahy a Drážďan do centra Berlína. Současně má dojít ještě ke zrychlení celého úseku Berlín – Drážďany až na rychlost 200 kilometrů v hodině. V budoucnu by mělo být cestování ještě rychlejší díky vysokorychlostní trati Praha – Drážďany.

K zahájení stavby na Dresdner Bahn došlo tento týden. Dosud vlaky z Drážďan do centra Berlína musejí sjíždět na vnější drážní okruh a pak na trať od Lipska, což znamená delší i pomalejší cestu. Nová trať bude kratší a rychlejší.

Zahájení investice za 560 milionů eur oznámila Deutsche Bahn v tiskové zprávě.  Trať vede ze stanice Berlin Südkreuz do Blankenfelde. Nová spojka zrychlí i cestování z centra Berlína na letiště pod dvacet minut. „Je to klíčový úsek pro zkrácení jízdních dob z Berlína na letiště, do Drážďan a do Prahy i uvolnění trati směrem na Lipsko,“ řekl člen představenstva DB Ronald Pofalla.

Zdroj: Doprava