Vlak pojede přímo do Brna

11.07.2014 10:14

- Přímé železniční spojení s Brnem. Dlouholeté přání hustopečských obyvatel by se mělo v dohledné době vyplnit. Tamní starosta Luboš Kuchynka podpisem posvětil memorandum o rozvoji železniční dopravy na regionálních tratích. Projekt už schválili jihomoravští radní. Jeho součástí je elektrifikace lokální železnice mezi Šakvicemi a Hustopečemi. A náklady pro městskou pokladnu? Nula.

 

"

 

Úpravy na železnici umožní vést do Hustopečí přímé vlakové spoje z Brna po břeclavské trati a také zajistí větší vytížení daného úseku. Lidem tak odpadne při cestě do krajského města a zpět přestupování. "Projekt bude mít pro naše město nezanedbatelné výhody. Cestujícím nabídne komfort při cestování a hlavně přímé spojení do Brna, po čemž lidé od zavedení integrovaného systému volají," pojmenoval hlavní přednosti Kuchynka. O úpravy se postará Správa železniční dopravní cesty. Modernizace na trati také znamená, že místním zůstane lokální spojení s Šakvicemi.

 Jak starosta upozornil, město se na opravách dráhy nebude ekonomicky podílet. "Hustopeče výstavbu nijak neovlivní. O zaplacení projektu se postará Správa železniční dopravní cesty, celou akci navíc podporuje Jihomoravský kraj".

Zdroj: E15