Vlaky mezi Mělníkem a Mladou Boleslaví nepojedou po dešti nejméně měsíc

28.08.2021 10:43

K poškození trati došlo téměř na stejném místě, kde před několika týdny.

Do přelomu září a října odhaduje Správa železnic termín opravy tratě Mšeno – Mladá Boleslav v úseku u zastávky Trnová. Kvůli tomu začínají po celé trati Mělník – Mladá Boleslav jezdit náhradní autobusy.

K zastavení provozu došlo včera večer. „Vlivem silného přívalového deště došlo k poškození svahu a propustku. Tento sesuv navazuje na aktuálně sanovaný svah, který se sesunul po deštích 8. srpna,“ uvedl mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.

Pro obnovení provozu na trati bude kromě sanace obou svahů nutné provést také celkovou opravu poškozeného propustku. „Opravy by měly být dokončeny do přelomu září a října, v závislosti na dodávkách potřebného stavebního materiálu,“ dodal Gavenda.

Trať z Mladé Boleslavi do Mšena je jednou z regionálních tratí, kde chce Středočeský kraj od prosince omezit kvůli nedostatečnému zájmu cestujících provoz.

Podle stránek Pražské integrované dopravy je v úseku Mělník – Mladá Boleslav zavedena kompletně náhradní autobusová doprava. Mezilehlé zastávky (Skramouš, Vrátno, Trnová a Sudoměř u Ml. Boleslavi) nejsou obsluhovány. Vybrané navazující vlaky v úseku Mladá Boleslav město – Mladá Boleslav hl.n. a Mělník – Všetaty jsou rovněž vedeny náhradní autobusovou dopravou. Vlaky Kokořínský rychlík dopravce KŽC budou vedeny v úseku Mělník – Mšeno bez omezení.

Zdroj: Doprava