Vlaky v okolí Čáslavi pojedou rychleji

26.08.2014 19:16

– Kratší doba strávená ve vlaku, rychlejší cesta do práce. Tento komfort získají cestující na trase Golčův Jeníkov – Čáslav, na které již v létě příštího roku odstartují práce na úpravě trati. "Bude se jednat o klasickou optimalizaci stávající trati, spočívající v rekonstrukci železničního svršku a spodku, zabezpečovacího zařízení, trakčního vedení a nástupiště zastávky Horky," uvedl Marek Illiaš z tiskového oddělení Správy železniční dopravní cesty(SŽDC).

Dosavadní rychlost vlaků se pohybuje v rozmezí 90 až 100 kilometrů za hodinu. Rychlost by se měla zvýšit na 120 – 140 kilometrů za hodinu. Úpravy trati by měly podle odhadů trvat od srpna 2015 jeden a půl roku. Závažných komplikací na této trati se cestující nemusí obávat. "Většina prací bude probíhat za vyloučení jedné traťové koleje, což může způsobit mírná zpoždění osobních vlaků. S náhradní autobusovou dopravou je uvažováno minimálně," řekl dále Marek Illiaš.

V současné době je vypsáno výběrové řízení na zhotovitele projektu, po jeho výběru bude probíhat ještě řízení o udělení stavebního povolení, které vydává Drážní úřad v Praze.

Zdroj: Denik.cz