Z Prahy do Ostravy za 79 korun

15.01.2016 10:22

Soupeření dopravců na trase PrahaOstrava vyvrcholila novým propadem cen. Za víc než 300kilometrovou trasu nyní zaplatí dospělý člověk jen 79 korun. Informoval o tom server iDNES.cz.

 

Vysokou laťku nastavil po Vánocích Leo Express, když nabízí všechny lednové úterní a středeční spoje po České republice za 99 korun, na Slovensko za 199 korun. „Leden je vždy přepravně slabší, proto jsme chtěli připravit pro cestující zajímavou nabídku,“ vysvětlila serveru mluvčí společnosti Petra Valentová.

 

Nabídku konkurence se rozhodl přebít RegioJet, který pro úterky a středy zlevnil všechny jízdenky ve třídě Standard na 79 korun. „Nepovažujeme podobné akce za dobré, RegioJet prosazuje politiku stabilně výhodných cen, ale museli jsme reagovat na vývoj situace na trhu,“ zdůvodnil krok mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj.

 

Mezi Prahou a Ostravou operují i České dráhy, ty se však zlevnit nechystají. „Vzhledem k tomu, že jsme soukromými konkurenty napadáni za údajné zneužívání dominantního postavení na trhu a opakovaně označují naše ceny za podnákladové, je to překvapující krok, který jen potvrzuje neoprávněnost těchto útoků vůči Českým drahám,“ reagoval mluvčí Českých drah Radek Joklík.

Zdroj: E 15