Za developerské projekty ČD by měl někdo sedět

28.10.2014 09:24

Praha Ministr dopravy Antonín Prachař patří k nejkritizovanějším ministrům této vlády. Jeho pozici neupevnil ani neúspěšný pokus o vstup do Senátu. Jinak kritický stranický šéf Andrej Babiš se ale o víkendu svého ministra zastal. Zdůraznil, že převzal zřejmě nejzdevastovanější rezort. Což je z velké části pravda, tristní je hlavně situace v Ředitelství silnic a dálnic. "Já chci analýzu všech průšvihů, které tam byly, včetně porušování rozpočtové kázně," říká Prachař.

 

- E15: Vaše jméno často zní v souvislosti s případnými obměnami ve vládě. Oslavíte ve funkci ministra Nový rok?

 

Který Nový rok máte na mysli? Pokud mluvíte o tom nejbližším, jsem o tom přesvědčen.

 

- E15: Náznaky v médiích i některá minulá vyjádření předsedy hnutí ANO Andreje Babiše vás neznepokojují?

 

Pan Babiš, jak já ho znám, je vždy mnohem kritičtější do vlastních řad než k širšímu okolí. Pokud jde o dopravu, konstatoval, že se nám nepodařilo vyřešit personální stabilizaci v rozhodujících podnicích v rezortu. Což je pravda a já to nijak nezastírám. Na post šéfa ŘSD jsme měli 28 kandidátů a já jsem mezi nimi neviděl nikoho, kdo by byl schopen dlouhodobě tento podnik řídit.

- E15: V tiskové zprávě jste ale uvedl, že přišly nabídky i od řady kvalitních manažerů.

To je pravda. Ale pro mne je podstatné, aby byli schopni ten podnik řídit dlouhodobě. Já už se nechci dostat do situace, že vybereme sice kvalitního manažera, ale on tam bude jen pár měsíců. To by organizaci vystavilo ještě daleko většímu tlaku.

Zdroj: E 15