Začíná několikaměsíční výluka na trati z České Lípy do Nového

21.08.2019 16:13
Českolipsko – Sanace kolejového náspu zastavila od sobotního rána provoz na železniční trati z České Lípy do Nového Boru a Svoru. Vlakové spoje nahradí autobusová doprava. Výluka bude probíhat až do 14. prosince. Výlukový jízdní řád je zveřejněn na webových stránkách drah na odkazu Jízdní řád – Traťové jízdní řády – Trať 080. Podle regionální mluvčí Českých drah Gabriely Novotné bude osobní vlak číslo 6017 v období od 17.
srpna do 1. září v úseku Rumburk – Svor veden o 27 minut dříve, z Rumburku má odjíždět v 16.10 hodin. Od 2. září pak vlaky Os 6000, Os 6005, Os 6010, Os 6012 a Os 6017 nahradí autobusy v úseku Česká Lípa Rumburk a opačně s mimořádným přestupem v železniční stanici Svor. U všech jízd s autobusy nebude garantována služba uvedená v jízdním řádu jako „Vůz vhodný pro přepravu cestujících na vozíku“, „Přeprava spoluzavazadel“ a „Úschova během přepravy“. „Přeprava dětských kočárků bude možná pouze do vyčerpání kapacity autobusu,“ připomněla Novotná. Násep v oblasti mokřadu říčky Šporka, který čeká oprava, se dal do pohybu už v minulosti a naposledy před rokem, od té doby zde musely vlaky projíždět krokem. Odborníci na místě dál monitorují otřesy a pohyby.
Českolipsko – Sanace kolejového náspu zastavila od sobotního rána provoz na železniční trati z České Lípy do Nového Boru a Svoru. Vlakové spoje nahradí autobusová doprava. Výluka bude probíhat až do 14. prosince. Výlukový jízdní řád je zveřejněn na webových stránkách drah na odkazu Jízdní řád – Traťové jízdní řády – Trať 080. Podle regionální mluvčí Českých drah Gabriely Novotné bude osobní vlak číslo 6017 v období  do 1. září v úseku Rumburk – Svor veden o 27 minut dříve, z Rumburku má odjíždět v 16.10 hodin. Od 2. září pak vlaky Os 6000, Os 6005, Os 6010, Os 6012 a Os 6017 nahradí autobusy v úseku Česká Lípa Rumburk a opačně s mimořádným přestupem v železniční stanici Svor. U všech jízd s autobusy nebude garantována služba uvedená v jízdním řádu jako „Vůz vhodný pro přepravu cestujících na vozíku“, „Přeprava spoluzavazadel“ a „Úschova během přepravy“. „Přeprava dětských kočárků bude možná pouze do vyčerpání kapacity autobusu,“ připomněla Novotná. Násep v oblasti mokřadu říčky Šporka, který čeká oprava, se dal do pohybu už v minulosti a naposledy před rokem, od té doby zde musely vlaky projíždět krokem. Odborníci na místě dál monitorují otřesy a pohyby.
Zdroj: Region