Zastávka v Mirošově prý stojí správně

14.11.2013 10:20

 

Pobouření vyvolala vybudovaná zděná bouda na vlakové zastávce v Mirošově – městě. Mnohým se totiž zdá, že je až příliš blízko u kolejí a pro obyvatele tak hrozí nebezpečí. Deník neváhal a celou situaci i s investorem na podnět stížnosti začal řešit.

Zeptali jsme se tedy přímo Správy železniční dopravní cesty, aby nám celou situaci objasnil. "Zděný přístřešek v železniční zastávce Mirošov město stojí na místě, které bylo vybráno s ohledem na rozhledové poměry blízkého železničního přejezdu, stojících osvětlovacích těles nástupiště a nutného prostoru pro otáčení autobusů při železniční výluce," uvedl tiskový mluvčí SŽDC Tomáš Drvota.

"Rovněž bylo při jeho umístění zohledněno zastavování vlaků pro cestující veřejnost blízko přístřešku, který stojí ve vzdálenosti 3,6mod hrany nástupiště, což je vzdálenost plně respektující bezpečnostní aspekty pohybu cestujících po nástupišti při čekání, nastupování a vystupování z vlaku," konstatoval. Cestující v současné době mohou využívat pouze krytou část prostoru u budovy a na základě jejich připomínek byla tato možnost doplněna právě o tento uzavřený přístřešek.

Zdroj: Doprava