Železniční hřbitov z města zmizí snad do konce února

05.02.2015 17:22

– Už půl roku jsou podél vedlejší železniční koleje vedoucí nedaleko krytého plaveckého bazénu a městské zástavby rozházené nákladní vagony. Železniční hřbitov je následkem nehody dvou nákladních vlaků, která se stala 8. července. Vagonyby konečně měly zmizet do konce února.

Průtahy způsobila soutěž, kterou musela Správa železniční dopravní cesty vyhlásit, aby vybrala firmu, která "šrot" odstraní. Soutěž trvala do 10. ledna. Vedení města má v rukou písemné stanovisko SŽDC, v němž zaručuje odstranění vagonů. "Garantují nám, že do konce února budou vagony odstraněny," potvrdil Deníku starosta města Jaroslav Zedník. Jak dodal, následky nehody nezkomplikovaly život lidem v okolí, na tak "velké sousto" si naštěstí netroufli ani sběrači kovů.

K železniční nehodě došlo na začátku letních prázdnin. Nad ránem tehdy strojvedoucí nákladního vlaku projel odjezdové návěstidlo zakazující jízdu a narazil do stojícího nákladního vlaku. Vykolejila lokomotiva a čtyři vagony. Drážní inspekce škodu odhadla na téměř čtyři miliony korun.

Zdroj: Denik.cz