Železniční most je připravený k zásunu, čeká se na dokončení pilíře

03.11.2013 20:12

- Výluka železniční tratě mezi Pecerady a Týncem nad Sázavou na Benešovsku měla už končit. Ale nový železniční most není hotový. Další termín zprovoznění překlenutí Sázavy mezi Brodci a železniční stanicí je pondělí 18. listopadu ráno.

 

"

 

"Ano, skutečně je tomu tak. Kontrolní geologický vrt pro založení pilíře mostu v řece Sázavě nepotvrdil předpoklady projektanta," uvedl Pavel Tesař ze Správy železniční dopravní cesty.

 

"Bylo nutné dodatečně zesílit založení tohoto pilíře. Jednak prodloužením provedených mikropilot ze sedmi na čtrnáct metrů a dále pak změnou polohy základové spáry pilíře na základovém bloku pilíře snížením o zhruba jeden metr pod hladinu řeky, což si vyžádalo dodatečné vybudováni jímky v korytu řeky," upřesnil Pavel Tesař.

 

Uvedená nepředpokládaná změna založení způsobila posun termínu zahájeni provozu na mostě na trati č. 210 Čerčany - Týnec nad Sázavou na pondělí 18. listopadu v 8 hodin.

 

"V současné době již končí betonáž nového pilíře a ocelová konstrukce je v železniční stanici Týnec nad Sázavou připravená k zásunu na své definitivní místo," konstatoval mluvčí investora stavby, Správy železniční dopravní cesty."

 

Zdroj: Doprava