Železniční trať do Jeseníku čeká modernizace

08.01.2015 09:04

– Velká modernizace čeká v roce 2015 železniční trať ze Šumperku do Jeseníku. Kvůli rozsáhlým pracím za více než miliardu korun nebudou mezi Bludovem a Lipovou lázněmi půl roku jezdit vlaky. Ve stejné době bude navíc kvůli rekonstrukci uzavřená silnice přes Červenohorské sedlo.

Správa železniční dopravní cesty naplánovala na příští rok velkou revitalizaci části železniční trati ze Šumperku do Jeseníku. Mezi Bludovem a Hanušovicemi chystá výměnu kolejí, rekonstrukci nástupišť v zastávkách a stanicích, železničních přejezdů či opravu drážního zabezpečovacího zařízení.

"Stávající traťová rychlost šedesát pět až sedmdesát pět kilometrů v hodině se po dokončení prací zvýší na sedmdesát až sto kilometrů v hodině," sdělil mluvčí Správy železniční dopravní cesty Pavel Tesař.

Do oprav trati se pustí stavbaři také v úseku mezi Jindřichovem a Lipovou­lázněmi. "Kvůli těmto stavebním akcím se od června do listopadu 2015 uskuteční v úseku Bludov – Hanušovice – Lipoválázně nepřetržitá výluka," doplnil mluvčí Pavel Tesař.

Zdroj: Denik.cz