Železniční trať z Kutné Hory do Zruče čeká změna

11.03.2015 09:28

– Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) nyní bude v okrese Kutná Hora investovat do zvýšení bezpečnosti na železničních přejezdech. Půjde o úsek železniční trasy Kutná Hora – Zruč nad Sázavou.

Stavba je rozdělena do tří částí. První se bude konat přímo v Kutné Hoře na úseku 3,132 až 3,379 kilometru. "Další části jsou na úsecích 9,267 až 9,827 kilometru a 20,778 až 21,963 kilometru," řekl Marek Illiaš z tiskového oddělení SŽDC.

Celý projekt bude stát přes 67,5 milionu korun. Povedlo se ale získat dotaci od Evropské unie, která činí necelých čtyřicet čtyři milionů korun.

Illiaš prozradil v jaké fázi se nyní projekt nachází. "V této chvíli máme zpracován projektstavbyakoncemroku2014 jsme požádali drážní úřad o stavební povolení," dodal.

Povolení stavby úřad vydal a k nabytí právní moci dojde příští týden. "Na základě platného povolení předáme v příštím týdnu staveniště zhotoviteli a budou zahájeny práce na této stavbě," přiblížil aktuální situaci Illiaš.

Jak stavba prozatím omezí dopravu na této trase, není jisté. Rozhodně ale pomůže k větší plynulosti železničního i silničního provozu. Cílem stavby je zvýšit spolehlivost zařízení železniční dopravní cesty a vybudování světelného přejezdového zabezpečovacího systému.

"Na základě platného stavebního povolení předáme v příštím týdnu staveniště a zhotoviteli a budou zahájeny práce na této stavbě." Marek Illiaš, tiskové oddělení SŽDC.

Zdroj. Denik.cz