Železniční trať za 46 milionů mezi Uhřicemi a Čejčí

07.01.2015 15:38

– Za víc než šestačtyřicet milionů korun chtěla Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) prodat nepoužívanou patnáctikilometrovou železniční trať, která vede mezi Uhřicemi a Čejčí. K tomu ale nedojde. V pondělí totiž vypršela lhůta, v níž měli zájemci podávat své nabídky. Žádný se do veřejné soutěže ovšem nepřihlásil.

 

„Sepsali jsme dopis, který poputuje na ministerstvo dopravy. V něm nastiňujeme další postup, který plánujeme," informoval o následujících krocích SŽDC její mluvčí Jakub Ptačinský.

Podle něj se jedná o správný administrativní postup. „Logickým krokem, který navrhujeme, je samozřejmě snížit cenu tak, aby částka byla pro spolky a obce zajímavá," přiblížil mluvčí.

Musí počkat

Kolik peněz bude SŽDC 
v dalším kole požadovat, se zájemci dozvědí až po vyjádření resortu. „Bohužel prodejem ministerstvo nezíská peníze, které navrhoval soudní znalec. Nyní musí odsouhlasit námi zvolenou částku, teprve poté můžeme vyhlásit další výběrové řízení," sdělil Ptačinský.

S tím, že se o železniční trať nikdo v prvním kole nepřihlásí, počítala například starostka Násedlovic a předsedkyně mikroregionu Ždánicko Vlasta Mokrá. „Za tuto částku není možné úsek cesty prodat. Podle mého názoru dopadnou stejně i další kola," vyjádřila se Mokrá.

Podle ní mikroregion o koupi prozatím neuvažuje. „Máme mnoho jiných aktivit, kterým se chceme věnovat. Pokud ale ministerstvo přijde se zajímavou nabídkou, bránit se nebudeme," dodala starostka.

Zdroj: Denik.cz